![]() |
İspanaklı Turta Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İspanaklı Turta Yemek TarifiMalzemeler 300 gr dondurulmuş (veya yarım kilo taze ıspanak) 1 çorbakaşığı tereyağ (veya margarin) 450 gr dondurulmuş milföy hamuru 50 gr parmezan peyniri (veya eski kaşar) 100 gr tuzsuz lor peyniri 2 çorbakaşığı zeytinyağı yarım su bardağı prinç 1 su bardağı süt 1 diş 1 yumurta tuz, karabiber 4 Kişilik Hazırlanışı Bir kapta, bir bardak suyu ve bir bardak sütü bir tutam tuzla beraber kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Taze ıspanağı ayıklayıp iyice yıkadıktan sonra (dondurulmuş ıspanağı çözdükten sonra) tuzlu suda haşlayın ![]() ![]() ![]() ![]() Ispanağı, tuzsuz lor peyniri, 50 gr parmezan ya da eski kasar, yumurta ve üç çorbakaşığı zeytinyağı ile birlikte pirince katın ![]() ![]() ![]() ![]() çapı 22-24 cm olan bir kalıbıyağlayın ![]() ![]() Karışımı boşaltın, ikinci yufkayı üstüne kapatın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|