![]() |
Evde Simit Ve Puf Böreği Yapma |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Evde Simit Ve Puf Böreği Yapma![]() SİMİT TARİFİ Malzemeler 1 kg ![]() ![]() 10 gr ![]() 15 gr ![]() su 2 yemek kaşığı üzüm pekmezi simitlik susam (beyaz susamdan daha koyu renkli ![]() Hazırlanışı: 1- Unu ve tuzu bir kaba koyun, ortasını havuz yapıp sıcak suda erittiğiniz mayayı ve aldığı kadar suyu ekleyip kulak kıvamına gelene kadar yoğurun ![]() 2- 30 dakika mayalandırın ![]() ![]() ![]() ![]() 3- Pekmezi ve suyu karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu üçlü herşeye çok yakışıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Malzemeler: mozerella , maydanoz, kurutulmuş domates (hepsi isteğe göre) ![]() HAMUR KIZARTMASI Yani PUF BÖREĞİ Malzemeler: 2 su bardağı un 1 adet yumurta 2 yemek kaşığı yoğurt 1/2 çay kaşığı karbonat 1 çay kaşığı tuz içi için mozerella maydanoz kurutulmuş domates kızartmak için sıvı yağ Hazırlanışı 1- Un, tuz ve karbonatı karıştırın ![]() 2- Karışımın içine yumurta ve yoğurdu ekleyip yoğurun ![]() ![]() ![]() 3- Hamuru yarım cm den daha ince açın eğer sade yapacaksanız değişik kurabiye kalıplarıyla ya da bardakla kesip kızgın yağda kızartın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 4- Yağdan aldığınız börekleri mutlaka kağıt havlunun üstüne koyun yağını aldırın ![]() ![]() Not: Kızmamış yağa atarsanız hamurlarınızı yağ çeker ama kızgın yağ yağ çekmesini azaltır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|