![]() |
Şam Tatlisi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şam TatlisiMalzemeler ; Yoğurt, tahin, şeker, irmik çırpılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şeker, su, limon suyu ile karıştırılarak şurup kaynatılır ![]() Tatlı fırından çıkarıldıktan sonra sıcak iken, soğutulmuş şurup üstüne dökülür ![]() 4 su bardağı İrmik 1 su bardağı Tahin 1 su bardağı Yoğurt 1 paket Kabartma Tozu 1 su bardağı Toz Şeker ŞURUP İÇİN 3 su bardağı Toz Şeker 3 su bardağı Su 2 yemek kaşığı Limon Suyu 1 yemek kaşığı Yer Fıstığı Hamur akıcı değil ise yoğurt ilave edilip yeniden çırpılmalıdır ![]() Afiyet olsun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|