Elmalı Milföy Pasta (4 Kişilik) |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Elmalı Milföy Pasta (4 Kişilik)(4 Kişilik) Malzemeler 250 gr Milföy Hamuru 1 Çorba Kaşığı Limon Suyu 60 gr Bademezmesi, Şeker 3 Çorba Kaşığı Kanyak 5 Çorba Kaşığı Kıyılmış Ceviz İçi 4 Elma 1/2 Su Bardağı Süt Kreması 50 gr Bal 3 Yumurta Sarısı 2 Çorba Kaşığı Kayısı Reçeli Tarçın Yemeğin Tarifi Dondurulmuş milföy hamuru kullanıyorsanız açılmasını bekleyin Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın Fırın tepsisini hafifçe yağlayın Elmaların çekirdeklerini çıkarıp dilimleyin Üzerine limon suyu gezdirin Bademezmesi, kanyak ve ceviz içini karıştırıp yoğurun Milföy hamurlarını üstüste yerleştirip 3 mm inceliğinde açın Hamurdan 14 cm çapında yuvarlak 4 parça çıkarın Hamurları fırın tepsisine yerleştirip üzerlerine bademezmeli karışımdan sürün Elma dilimlerini bademezmesinin üzerine yerleştirip tarçın ve şeker serpin Fırında 15 dakika kadar pişirin Bir kasede süt kreması, bal, yumurta sarısı, tarçın ve kalan kanyağı benmari usulü karıştırın Kaseyi soğuk su ile dolu bir başka kaba alıp soğuyuncaya kadar karıştırmaya devam edin Elmalı pastaların üzerine kayısı reçeli sürün Elmalı pastaları tarçınlı krema eşliğinde servis yapın |
|