![]() |
Bülbül Yuvası Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bülbül Yuvası Yemek TarifiMalzemeler Yarım kilo un 3 Adet yumurta 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı sıvıyağ 1 Tutm tuz 3 çorba kaşığı 1 Kase nişasta içine : Yarım kilo ceviz üzerine : 1 Paket margarin şerbeti için : 7 Su bardağı tozşeker 8 Su bardağı su Yarım limon Hazırlanışı ön hazırlık olarak 8 su bardağı su ile 7 su bardağı tozşekeri kaynatın ![]() Daha sonra içine yarım limon sıkıp, şerbeti soğumaya bırakın ![]() Başka bir kapta yarım kilo un, 3 adet yumurta, 1 çay bardağı süt, 1 çay bardağı sıvıyağ, 1 tutam tuz ve 3 çorba kaşığı yoğurdu karıştırın ![]() Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun ![]() Daha sonra hamurdan 30 parça koparın ![]() Her parçanın üzerine nişasta serpip, yufka açın ![]() Açılan yufkaların içine dövülmüş ceviz serpin ![]() Yufkayı oklavaya sarın ![]() Daha sonra oklavanın üzerinde yufkayı ikiye kesin ![]() Kesilen yufkaları oklavada büzerek sıyırın ve uçlarını birleştirin ![]() lar bitene kadar bu işlenleri uygulayın ![]() Hazırladığınız bülbül yuvalarını tepsiye dizin ![]() 1 Paket margarini eritip, bülbül yuvalarının üzerlerine gezdirin ![]() önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin ![]() Tatlıları fırından aldıktan sonra önceden hazırladığınız şerbeti, bülbül yuvalarının üzerine gezdirerek dökün ![]() |
![]() |
![]() |
|