![]() |
Zeytin Yağlı İmam Bayıldı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zeytin Yağlı İmam BayıldıMalzemeler Mutfak Zorluk 3 Süre 50 dk ![]() Kaç Kişilik 6 Yöntem 6 Adet orta boy patlıcan 8 Adet orta boy kuru soğan 3 Adet orta boy domates 6 adet sivri biber 1 Su bardağı sıvı yağ 8-10 diş sarmısak 1 Demet maydanoz Kızartmak için sıvı yağ Yeterince tuz ve toz şaker NOT: Patlıcanları közleyerek de yapabilirsiniz ![]() Arzuya göre kıymada koyabilirsiniz ![]() Hazırlanışı Patlıcanları alaca soyduktan sonra uzunlamasına yarıp tuzlu suda 20 dakika kadar bekletelim ![]() Piyazlık kıydığımız soğanları tencerede 1 su bardağı sıvı yağ ile birlikte orta ısılı ateşte pişirmeye başlayalım ![]() Sarımsakları ince ince kıyıp kavurduğumuz soğana ilave edelim ![]() Kuru soğanlar yumuşayınca kabuğunu soyup ufak ufak doğradığımız domatesleri ve tuzu ekleyerek kavurmaya devam edelim ![]() Domatesler eriyince 1-2 bardak su ve ince kıyılmış maydanozu da ilave edip hepsinin iyice pişmesini sağlayalım ![]() Soğanlar pişince delikli bir süzgece koyup suyunu süzelim ![]() Patlıcanların suyunu süzüp sıktıktan sonra bol kızgın yağda pembeleşinceye kadar kızartalım ![]() Fırın tepsisine yarık kısmı üste gelecek şekilde dizelim ![]() Bir tatlı kaşığı yardımıyla yardığımız yerden genişleterek açalım, içine bir fiske tuz, bir fiske toz şeker serptikten sonra suyunu süzdüğümüz soğanları patlıcanların içine dolduralım ![]() Kaşığın tersiyle üstlerini düzleyip üstüne 1/2 dilim domates ve 1 adet sivri biber koyalım ![]() Süzdüğümüz suyu da patlıcanların üstüne dökelim ![]() Önceden ısıtılmış fırında domates ve biberler renk alıncaya kadar pişirelim ![]() Soğuduktan sonra servis yaplalım ![]() |
![]() |
![]() |
|