![]() |
Gül Yaprakli Pilav |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gül Yaprakli PilavCok eski zamanlardan beri gül, aşk ve güzelliği temsil ediyor ![]() ![]() ![]() ![]() Her gülün rengine göre farklı anlamı vardır ![]() Şeftali: Gizli aşk Kırmızı: Tutku Koyu pembe: Minnet Beyaz: Saflık Sarı: Kıskançlık Artık pilavınızı yaparken koyacağınız gül yaprağı rengini size bırakıyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yapılışı: Derin bir tencerede yağı eritin ![]() Pirinci ekleyip yağı çekene kadar karıştırın ![]() Ateşi kısıp şarabı ilave edin ve buharlaşmasını bekleyin ![]() Daha sonra et suyu ve tuzunu ekleyerek kısık ateşte pişirin ![]() Ocağın altını kapatmadan 5 dakika önce gül yapraklarını ilave edip karıştırın ![]() Pilavınız demlendikten sonra servis tabağınıa alın ![]() Gül yaprakları ile süsleyerek servis yapın ![]() AFİYET OLSUN |
![]() |
![]() |
|