Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
baharatlı, kreminidokeftedes, mücveri, pikantiki, soğan

Baharatlı Soğan Mücveri (Kreminidokeftedes Pikantiki)

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Baharatlı Soğan Mücveri (Kreminidokeftedes Pikantiki)




MALZEMELER

500 gr soğan

500 gr kekun

1 demet, çok ince kıyılmış (taze nane veya 2 yemek kaşığı kuru nane)

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

Alabildiğince ılık su

(koyu boza kıvamında bir hamur olacak ve kaşıkla dökülerek yağda kızartılacak)

Kızartmak için;

1 çay bardağı ayçiçek yağı

HAZIRLANIŞI

Öncelikle soğanları ayıklayalım Yarısını çok ince, yemeklik dilimleyelim Geri kalan soğanları ise rendeleyelim

Sonra derin bir tasın içinde soğanlarla kek unu karıştırıp, nane, tuz ve karabiberi ekleyelim Şimdi de üzerine azar azar ılık su ekleyerek bir taraftan da çatalla karıştıralım Boza kıvamında akıcı, tıpkı bizim mücver gibi bir hamur hazırlayacağız

Öte yandan bir tavaya 1 çay bardağı ayçiçek yağını koyalım Yağ kızınca, bir yemek kaşığına doldurduğumuz akıcı kıvamdaki karışımı tavaya boşaltalım Bu şekilde tüm tavayı hamur parçalarıyla doldurup kızartmaya başlayalım Kızaran mücverleri üzerine kağıt peçete serilmiş servis tabağına alalım Yağını emdirip, mücverleri servise sunalım

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.