Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
baklavası, selanik

Selanik Baklavası

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Selanik Baklavası






Selanik baklavası

8 kişilik
Pişirme Süresi:45 dk
Hazırlama Süresi:60 dk

Selanik baklavası malzemeleri

1 kg tuzsuz baklava yufkası 850 gr ceviz içi 1 su bardağı tozşeker 1 tatlı kaşığı tarçın 5~6 karanfil 375 gr tereyağı 1 kahve fincanı sıvıyağŞurup için
1 kg tozşeker 3 su bardağı su 1 limonun suyu Selanik baklavası
hazırlanışı

Selanik baklavası:
Selanik mutfağına ait size özel yemek tarifimiz

Şurup için sos tenceresinde şekerli suyu kaynatın Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın Şurubu ocaktan alıp soğumaya bırakın

Bir su bardağı şeker, tarçın, karanfil ve ceviz içini bir kapta harmanlayın Yufkalardan birini aaagahın üzerine alıp baklavayı hazırlayacağınız tepsinin büyüklüğünde açın Cevizli karışımın dokuzda birini serpiştirin Kalan yufkalara da iç malzeme bitinceye kadar (toplam dokuz kat olacak şekilde) aynı işlemi uygulayın

Yufkaların üzerini büyük baklava dilimi şeklinde kesip kızgın tereyağını azar azar üzerine dökün Orta sıcaklıktaki fırında üzerleri kızarıncaya pişirin Fırından çıkarır çıkarmaz soğuk şerbeti üzerine dökün Soğuyunca dilimleyip servis yapın

Selanik baklavası artık hazır, afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.