![]() |
Selanik Baklavası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Selanik BaklavasıSelanik baklavası 8 kişilik Pişirme Süresi:45 dk Hazırlama Süresi:60 dk Selanik baklavası malzemeleri 1 kg tuzsuz baklava yufkası 850 gr ceviz içi 1 su bardağı tozşeker 1 tatlı kaşığı tarçın 5~6 karanfil 375 gr tereyağı 1 kahve fincanı sıvıyağŞurup için 1 kg tozşeker 3 su bardağı su 1 limonun suyu Selanik baklavası hazırlanışı Selanik baklavası: Selanik mutfağına ait size özel yemek tarifimiz ![]() Şurup için sos tenceresinde şekerli suyu kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() Bir su bardağı şeker, tarçın, karanfil ve ceviz içini bir kapta harmanlayın ![]() ![]() ![]() ![]() Yufkaların üzerini büyük baklava dilimi şeklinde kesip kızgın tereyağını azar azar üzerine dökün ![]() ![]() ![]() ![]() Selanik baklavası artık hazır, afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|