Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balıkesir, mantısı

Balıkesir Mantısı

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balıkesir Mantısı




MALZEMELER

2 adet tavuk göğsü

2 su bardağı haşlanmış nohut

2 yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Tuz-karabiber

Mantı hamuru için;

4 su bardağı un

2 adet yumurta

2 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI

İçinde tuz ve karabiber olan 4 su bardağı suda tavuk göğüslerini haşlayıp, süzün İri iri didikleyip, tekrar tavuk suyu ve haşlanmış nohutla tencereye alın 10 dakika kaynatın Yumurta, tuz, un ve çok az su ekleyip, sert bir hamur hazırlayın 20 dakika dinlendirip, 2 bezeye ayırın Oklavayla yufka büyüklüğünde açın 2?şer santim kestiğimiz karelerin dört ucunu birleştirerek kapatın Büyük bir tencerede kaynattığınız suda bu boş mantıları haşlayın Süzüp, soğuk sudan geçirin Tenceredeki nohutlu tavuğa ekleyip, bir taşım kaynatın Üzerine tereyağında kavrulmuş kırmızı pul biber gezdirerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.