Balıkesir Mantısı |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Balıkesir MantısıMALZEMELER 2 adet tavuk göğsü 2 su bardağı haşlanmış nohut 2 yemek kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber Tuz-karabiber Mantı hamuru için; 4 su bardağı un 2 adet yumurta 2 çay kaşığı tuz HAZIRLANIŞI İçinde tuz ve karabiber olan 4 su bardağı suda tavuk göğüslerini haşlayıp, süzün İri iri didikleyip, tekrar tavuk suyu ve haşlanmış nohutla tencereye alın 10 dakika kaynatın Yumurta, tuz, un ve çok az su ekleyip, sert bir hamur hazırlayın 20 dakika dinlendirip, 2 bezeye ayırın Oklavayla yufka büyüklüğünde açın 2?şer santim kestiğimiz karelerin dört ucunu birleştirerek kapatın Büyük bir tencerede kaynattığınız suda bu boş mantıları haşlayın Süzüp, soğuk sudan geçirin Tenceredeki nohutlu tavuğa ekleyip, bir taşım kaynatın Üzerine tereyağında kavrulmuş kırmızı pul biber gezdirerek servis yapın |
|