Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bakla, silkmesi, zeytinyağlı

Zeytinyağlı Bakla Silkmesi

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Bakla Silkmesi



MALZEMELER:
-1/2 KG BAKLA
-2 ORTA BOY SOĞAN
-1/2 DEMET DEREOTU
-3/4 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
-1/4 LİMON SUYU
-1/2 ÇORBA KAŞIĞI ŞEKER
-2-3 DİŞ SARMISAK
-(ARZUYA GÖRE) PERMASEN
-YA DA KEŞ PEYNİRİ
-TUZ

HAZIRLANIŞI:

Öncelikle baklaları ayıklayıp yıkayalım Tencereye sıvı yağ alalım Küp doğranmış soğanı ve sarımsakları ekleyerek soğanlar pembeleşene dek kavuralım Baklaları ekleyip renk iyice değiştirene dek arada bir karıştırarak kavurmaya devam edelim Limon suyunu tuzu şekeri kıyılmış dereotunu 3/4 su bardağı suyu ekleyip yemeği ağır ateşte pişirerek ateşten alalım Soğutarak servis yapalım Arzuya göre üzerine rendelenmiş parmesan peyniri ya da keş peyniri serpelim


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.