Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
etli, kereviz, terbiyeli

Etli Terbiyeli Kereviz

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Terbiyeli Kereviz




Kerevizi kimi insan sevmez ama seven de çok sever Hatta bununla ilgili ?bahçelerde kereviz biz kereviz yemeyiz? benzeri dizeler de yazılmıştır Ben de kerevizi her türlü sevenlerdenim Bir egeli olarak sebze yemeklerine et konulmasını çoğu zaman istemesem de konu terbiyeli kereviz olunca durum değişiyor Etin yağı ile pişirip dışarıdan ayrıca yağ eklemeden yaptığım terbiyeli kereviz oldukça hafif Yağsız dana eti hem protein, hem de demir yönünden çok zengindir Kereviz ve diğer sebzeler ile birlikte pişirildiğinde de yemeğin besleyici değeri de artıyor Soğuk kış günlerinde özellikle akşam yemekleri için önerdiğim etli terbiyeli kerevizi mutlaka denemelisiniz Şimdiden afiyet olsun
Malzemeler (4 kişilik)
Kereviz 3 orta boy
250 gr dana kuşbaşı
2 orta boy havuç
1 orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
1 yumurta akı
1 Limon
1 silme yemek kaşığı tam buğday unu
1 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızıbiber veya 2 tatlı kaşığı paprika biber sosu
Tuz
Yapılışı:
Kerevizleri yıkayın, ayıklayıp soyduktan sonra tekrar yıkayın Kerevizlerin taze olan sap ve yapraklarını da kullanabilirsiniz Havuçları verev şekilde, kerevizleri iri kuşbaşı şeklinde, soğanı ince şekilde doğrayın
Düdüklü tencereye kuşbaşı doğranmış dana etini koyup yüksek ısıda et suyunu salıp rengi değişene kadar pişirin Et saldığı suyu çektiğinde soğan, sarımsak, paprika biber sosunu ekleyin 5 dakika daha karıştırarak pişirin Kereviz ve havucu da tencereye koyduktan sonra 1 su bardağı sıcak su ekleyip düdüklü tencerenin kapağını kapatın Kaynadıktan sonra 10 dakika pişmesini bekleyip ocağı kapatın
1 kâsede yumurtanın akı, 1 limonun suyu, tuz ve tam buğday ununu karıştırıp güzelce çırpın Düdüklü tencerede pişen kerevizin kapağını açıp yumurta, limon, un ile yaptığınız terbiyeyi yavaş yavaş ekleyin ve düdüklü tencerenin kapağını tekrar kapatın 15 dakika dinlendirdikten sonra sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.