İlkbahar Türlüsü |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İlkbahar TürlüsüYaz türlüsü olur, kış türlüsü olur da ilkbahar türlüsü olmaz mı? Bu hafta sonu ilkbaharın nimetleriyle doldurduğum pazar sepetimden çeşitli lezzetler ortaya çıkarmak istedim Hem sağlıklı, hem hafif hem de çok pratik olan ilkbahar türlüsünü yoğurt ve tam tahıllı ekmekle beraber yiyebilirsiniz 1 Porsiyon ilkbahar türlüsü porsiyon ölçüsü: 6 kaşık (tarifin 1/6 sı) 1 Porsiyon ilkbahar türlüsü değişim ölçüsü: 1 sebze+1yağ+1/3 dilim ekmek 1 Porsiyon ilkbahar türlüsü kalorisi:100 kalori Malzemeler (6 kişilik) 2 adet soyulmuş enginar 1 havuç 250 gr taze iç bakla 250 gr taze bezelye 1 küçük patates ¼ demet dereotu 4 adet taze soğan 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet limon 2-3 diş taze sarımsak 2 kesme şeker Tuz Yapılışı: Taze soğanları ve sarımsakları yıkayıp ince ince doğrayıp tencereye alın zeytinyağı ile birlikte orta ateşte 5 dakika çevirin Küp küp doğradığınız havuç ve patatesleri, yıkanmış iç bakla ve bezelyeleri ilave ederek ocağın altını kısın ve 5 dakika tencerenin ağzı kapalı şekilde pişirmeye bırakın Havuç biraz yumuşadığında soyulmuş enginarları 6 eşit parçaya bölerek tencereye ekleyin 1 limonun suyunu sıkarak tencereye ilave edin Altı kısık olarak 15-20 dakika pişirin Yıkayıp doğradığınız dereotunu tuzu, kesme şekeri ilave edip 5 dakika daha pişirin Sebzelerin pişip pişmediğini çatal yardımıyla kontrol edin Piştiğinde ocağın altını kapayın En az 30 dakika tencerenin kapağını açmadan dinlendirin Yemeğinizi buzdolabına kaldıracağınız cam saklama kabına alarak soğuması için kaldırın Soğuk veya ılık servis edebilirsiniz |
|