Sütlü Pirinç Soslu Karamelli Dondurma |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sütlü Pirinç Soslu Karamelli DondurmaHazırlama süresi 25 dakika 6-8 adet 275 kalori Malzemeler: 300 gram pirinç 150 gram pudra şekeri 1 litre süt 125 ml vanilya likörü400 ml vanilyalı sıvı kremakaramelli dondurma çubuk tarçınHazırlanışı: * Geniş bir tencerede 125 ml vanilya likörünü ve sütü ısıtın Pirinci soğuk suda iyice yıkayın Suyunu süzün Bir tencereye alın ve üstünü tamamen kaplayacak kadar su ile doldurun![]() * Karışımı kaynatın Yıkadığınız pirinçleri süzüp vanilya likörü ve süt karışımını ısıttığınız kaba alın * Pirinçler sütü çekene kadar yaklaşık 15 dakika orta ateşte pişirin * Altını kapatıp şeker ve kremayı ekleyin ve dinlendirmek üzere oda sıcaklığında bekletin * Hazırladığınız sütlü pirinci ılık olarak bir tatlı tabağına aktarın Üstüne 1–2 top karamelli dondurma ekleyerek servis yapın İsterseniz hazırladığınız tatlının üzerini birkaç çubuk tarçınla süsleyip tatlandırabilirsiniz
|
|
|
|