![]() |
Zencefilli Dondurma |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zencefilli DondurmaZencefilli Dondurma Malzemeler 375 ml süt 375 ml pişirilebilir krema 5 cm lik taze zencefil 6 adet yumurta sarısı 2 yemek kaşığı şeker çay kaşığının ucuyla tuz Hazırlanış Kremanın ve sütün 250 ml sini ve soyulmuş ve rendelenmiş zencefili orta ateşte baloncuklar olana kadar yaklaşık 5 dakika pişirin ![]() ![]() Ayrı bir yerde kremanın kalanını tuz ![]() ![]() Kalan 125 ml sütü azar azar yumurta karışımına çırpma işlemine devam ederken ekleyin ![]() ![]() ![]() ![]() Daha sonra dondurma makinesinde donana kadar ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|