Patatesli Pirzola(6 Kişilik) |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Patatesli Pirzola(6 Kişilik)Malzemesi Yarım kilo küçük boy patates Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 tablet et suyu 1 maydanoz Pirzolalar için : Yarım kilo pirzola 2 adet domates 1 adet sivri biber 1 tatlı kaşığı kekik Tuz, karabiber Patatesleri soyup yıkayarak bir tencereye alalım Tencereye sıvı yağı ekleyelim Et suyu tabletini atalım Kısık ateşte, patatesleri pişirelim Eğer patates su salmazsa, üzerine bir çay bardağı kadar sıcak su ilave edelim patatesi indirmeden önce üzerine ince kıyılmış maydanoz serpip sallayarak karıştıralım Pirzolaların hazırlanması : Teflon tavayı ateşe koyup, kızdıralım Tavada, pirzolaları yağsız olarak arkalı önlü kızartalım Başka bir tavada kabukları soyulduktan sonra ince doğranmış domatesleri ve çekirdek yatağı çıkarılmış biberleri pişirelim Üzerine pirzolaları dizelim (Etleri ters yüz edin) Tuz, karabiber ve kekiği serpip kısık ateşte on dakika daha pişirip, servis yapalım |
|