![]() |
Sarmısaklı Bulgur Köftesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sarmısaklı Bulgur Köftesi• Bir su bardağı köftelik bulgur • 150 gr ![]() • 1 bardak un • 1 - 1,5 bardak kaynar su • 1 yumurta • 1 çorba kaşığı kuru nane • 1 çorba kaşığı kimyon (silme) Sosu Malzemeleri • 150 gr sıvı yağ • 10 diş sarmısak • 2 dolu çorba kaşığı biber salçası • 1 dolu çorba kaşığı domates salçası • 2 domates rendesi • Kırmızı pul biber • ½ limon suyu • 1 çorba kaşığı kimyon (silme) • Süsleme için maydanoz • Tuz, karabiber Bulgurun üzerine kaynar suyu döküp, arada bir karıştırarak şişmesini sağlayın ![]() ![]() ![]() ![]() Birbirine yapışmaması için bir iki karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() Sos için, sıvı yağı hafifçe kızdırıp, macun halindeki sarmısakları ve diğer sos malzemelerini katınız bir miktar daha ateşte tutun ![]() ![]() Kıvama gelince hazırlanan sosu köftelerin üzerine dökün ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|