Güveçte Yürek |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Güveçte YürekGüveçte Yürek MALZEMELER 4 yüregi, toplam 750 gr 25 gr margarin veya tereyagi 1 büyük , küçük esit parçalara bölünmüs 2 sapi küçük esit parçalara bölünmüs 1/2 yesil veya kirmizi , küp halinde kesilmis 1 büyük sogan, dogranmis 300 ml sicak suyu 1 defne yapragi Tuz ve kara 2 yemek kasigi un 1 yemek kasigi salçasi YAPILIŞ TARİFİ Yürekleri kurulayip 1 cm kalinliginda kesin Margarini orta boy bir tencerede eritin Yag kizinca havucu, i, küp leri, sogani katip orta ateste 5 dak karistirarak pisirin Yürek parçalarini da ekleyip 2-3 dakika daha pisirmeye devam edin Tavuk suyunu, defne yapragini, tuz ve i ekleyin Bir tasim kaynatin Tencerenin kapagini kapatip agir ateste 1 5 saat pisirin Bu sürenin sonunda defne yapragini çikartin Küçük bir kapta unu biraz soguk suyla karistirin Tenceredeki pisme suyundan ilave edip unlu bulamaci yine karistirarak tencereye katin Güveci agir ateste 2-3 dakika daha pisirin Salçasini tuzunu ve ini katip birkaç dakika daha pisirdikten sonra halka lerle süsleyip servis yapin![]() |
|
|
|