Ev İsi Lahmacun |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ev İsi LahmacunMalzeme - 250 gr (2 su bardağı) un - tuz - 3 gr kuru maya - 1/2 tatlı kaşığı şeker - 50 ml (1/4 su bardağı) ılık su - 150 gr yoğurt - 450 gr konkase domates - 100 gr (1 orta boy) soğan - 250 gr kıyma - 1 demet maydanoz - 5 diş sarmısak - 5 adet sivri biber (tohumları temizlenmiş) - karabiber - 1 limon Hazırlanışı Ön hazırlık olarak soğanı, maydanozu ve sivribiberi ince ince kıyın Sarmısağı dövün Maya ve şekeri 1/4 su bardağı ılık su ile ezin Limonu sekize bölün Fırınınızı 220 °C'ye getirip ısıtın Unu eleyin 2 yemek kaşığını ayırıp kalanına 2 çay kaşığı tuzu katın ve karıştırın Unun ortasını havuz biçiminde açın, mayalı şekerli suyu ve yoğurdu koyup karıştırın Yumuşak hamur elde edin ve ele yapışmaz kıvama gelene kadar yoğurun Üzerine nemli bir bez örtüp 30 dakika ılık ortamda mayalanmaya bırakın Bu arada harcı hazırlayın Bunun için bir karıştırma kabına domatesi, soğanı, çiğ kıymayı, maydanozu, sivribiberi, sarmısağı, tuz ve karabiberi iyice karıştırın Harcı hamurun kenarlarından 1 cm boşluk bırakarak harcı yayın Bir fırın tepsisini unlayıp lahmacunları içine dizin Fırınınızın orta katında 15 dakika pişirin Lahmacunları sıcak olarak limon eşliğinde servis yapın afiyet olsun |
|