![]() |
Limonlu Kuzu Pirzola |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Limonlu Kuzu PirzolaMalzemeler, 6 adet kuzu pirzola 4 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz 1 adet kuru soğan ½ limon suyu ¼ su bardağı krema 1 dilimlenmiş limon Tuz Karabiber Hazırlanışı, Pirzolaların her yanına tuz ve biber serpin ![]() Büyük bir tavada yağı eritin ![]() Yağ kızınca, pirzolaları koyup her iki tarafı 3-5 dakika, pirzolalar yumuşayıp içleri pembeleşene kadar pişirin ![]() Ayrı bir tavada soğanı ince ve halka halka doğrayıp soteleyin ![]() Pişen pirzolalarının kemiklerini etlerden ayırın ![]() Sadece etleri bir servis tabağına alıp, üzerine önce soğanları ardından, maydanozları serpin ![]() Bir tavada krema ve limon suyu çok kaynatmadan pişirin ![]() Tavayı ateşten alıp, sosu pirzolaların üstüne servis yapın ![]() Afiyet Olsun |
![]() |
![]() |
|