Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
arpa, kızarmış, pilavı, tavuk, şehriye

Kızarmış Tavuk Ve Arpa Şehriye Pilavı

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kızarmış Tavuk Ve Arpa Şehriye Pilavı



Kızarmış Tavuk ve Arpa Şehriye Pilavı



Malzemeler:
tavuk kalça
köri
kekik
tuz
karabiber

Pilav için:
2 su bardağı arpa şehriye
3 su bardağı su
1 tane et bulyon
sıvıyağ

Yapılışı:
Tavuklar baharatlarla ve tuzla karıştırılıp az yağda teflonda kızartılır Bir tencereye yağ ve yarım su bardağı arpa şehriye konarak kavrulur Sonra geri kalan şehriyelerde ilave edilerek biraz daha kavrulur Suyu ve et bulyon ilave edilir (et bulyon tuzlu olduğu için ayrıca tuz konulmaz) Kaynamaya başladığı zaman ateşi yarım yapıp pilav gibi pişirelim

Afiyet Olsun…

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.