Kızarmış Tavuk Ve Arpa Şehriye Pilavı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kızarmış Tavuk Ve Arpa Şehriye PilavıKızarmış Tavuk ve Arpa Şehriye Pilavı Malzemeler: tavuk kalça köri kekik tuz karabiber Pilav için: 2 su bardağı arpa şehriye 3 su bardağı su 1 tane et bulyon sıvıyağ Yapılışı: Tavuklar baharatlarla ve tuzla karıştırılıp az yağda teflonda kızartılır Bir tencereye yağ ve yarım su bardağı arpa şehriye konarak kavrulur Sonra geri kalan şehriyelerde ilave edilerek biraz daha kavrulur Suyu ve et bulyon ilave edilir (et bulyon tuzlu olduğu için ayrıca tuz konulmaz) Kaynamaya başladığı zaman ateşi yarım yapıp pilav gibi pişirelim Afiyet Olsun… |
|
|
|