Püreli Beykoz Kebabı (4 Kişilik) |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Püreli Beykoz Kebabı (4 Kişilik)Püreli Beykoz Kebabı (4 Kişilik) Malzemeler 4 adet patlıcan 350 gr kuşbaşı et 1 adet soğan 2 adet domates 3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri tuz, karabiber Yemeğin Tarifi Ön hazırlık olarak patlıcanları alaca soyalımKarın kısmını yarı yarıya keselim1 çorba kaşığı tuz ve 1 çorba kaşığı şeker ilave edilmiş suyu,geniş ve derin kaba alalımPatlıcanları bu suya koyalım20 dk bekletelimEti tencereye aktaralımKendi yağı ve suyu ile birlikte kısık ateşte yumuşayana dek kavuralım Et bıraktığı suyu iyice çektikten sonra birkaç kaşık sıvı yağ ekleyelimSoğanı küçük küçük doğradıktan sonra etin üzerine ilave edelim2 dk kavuralımEtin üzerine hafifçe çıkacak kadar sıcak su,tuz ve karabiber ekleyelimYumuşayana dek pişirelim Patlıcanları yıkayıp,kurulayalımKızdırılmış sıvı yağda kızartalımKüçük bir fırın tepsisine dizelimPatlıcanların kestiğimiz yarıklarını bir kaşık yardımıyla genişletelimEtli karışımı patlıcanların içine dolduralımPüre için patatesleri henüz sıcakken rendeleyelim1 kahve fincanı sıcak sütü ve tuzu ilave edelimİyice ezerek,püre kıvamına getirelim Püreyi etli harcın üzerine yayalım Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpelimEtleri pişirdiğimiz tencerede kalan sosa 1 su bardağı sıcak su ilave edelimTepsinin kenarından bu suyu dökelimPeynir eriyene kadar fırında pişirerek servis yapalım |
|