![]() |
Fırında Beşamel Soslu Karnabahar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fırında Beşamel Soslu KarnabaharFIRINDA BEŞAMEL SOSLU KARNABAHAR; Malzemeler; 1 adet orta boy karnabahar, 300 gram kıyma, 1 adet orta boy soğan, Tuz,karabiber,kırmızıbiber, zeytinyağ ![]() Beşamel sos için; 2 yemek kaşığı tereyağ veya margarin ![]() 1 su bardağı un, 3 su bardağı süt, Tuz ![]() Üzerine; 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir ![]() Yapılışı; Karnabaharı çiçek çiçek ayırın ![]() Kaynayan suda hafif diriliğini kaybedecek kadar haşlayın ![]() Haşlanan karnabaharları tepsiye yerleştirin ![]() Soğanı küçük küçük doğrayın,yarım çay bardağı zeytinyağında kavurun ![]() Kavrulan soğanların içine kıymayı ve istediğiniz baharatı ekleyerek pişirin ![]() Kavrulmuş kıymayı, tepsideki karnıbaharın üzerine yerleştirin ![]() Beşamel sosu pişirmek için; Tereyağını eritip,unu ekleyin ve biraz kavurun ![]() Kavrulan unun içine ılık haldeki sütü ekleyin ![]() Mümkünse, pürüzsüz olması için el blenderi ile iyice çırpın ![]() Tuzunu ekleyip, muhallebi kıvamına gelinceye kadar sürekli karıştırarak pişirin ![]() Pişen beşamel sosu tepsideki karnabaharın üzerine yayın ![]() Önceden ısıtılmış,orta ısıdaki fırında beşamel sos biraz kızarıncaya kadar pişirin ![]() Fırından çıkarmadan 10 dakika önce rendelenmiş kaşar rendesini de ekleyerek,kaşarlar nar gibi kızarıncaya kadar pişirin ![]() Sıcak sıcak servis yapın ![]() "Afiyet Olsun" |
![]() |
![]() |
|