Kaqıt Kebabı |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kaqıt KebabıMalzemeleri 500 gr koyuır eti 500 gr bezelye 1 fincan sıvıyağ 3 büyük patates 2 büyük havuç 2 soğan 2 domates 1 tane yağlı kağıt veya alüminyum kağıt î tatlı kaşığı kekik 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kırmızı biber Tuz Hazırlanışı 1- Bir tencereye kuşbaşı şeklinde doğramış etler konup suyunu salıp da çekinceye kadar pişirilir 2- Soğanlar ince ince doğranır Havuçlar kutu şeklinde kesilir Doğranmış soğan, havuç ve sıvıyağ ete ilave edilip, kısık ateşte pişirilir 3- Domatesin kabuklan soyulup doğranır Havuçlar yumuşayınca domates de ilave edilip, bir miktar daha pişirilir 1 subardağı sıcak su ve tuz katılıp, etler yumuşayıncaya kadar pişirilir Karabiber, kırmızı biber, kekik ilave edilip, ateşten alınır 4- Bezelye ayrı bir kapta hafif haşlanıp, suyu süzdürülür 5- Patatesler soyulup, küp şeklinde doğranır Tavaya sıvıyağ konup patatesler kızartılır Kızarmış patates ve haşlanmış bezelye ete katılıp iyice karıştırılır 6- Yağlı kağıttan 20'şer santim en ve boyunda parçalar kesilir Her kağıt parçasına hazırlanan sebzeli etten tek kişilik yerleştirilir Kağıdın dört tarafı birleştirilip, paket haline getirilir Yağlanmış fırın tepsisine katlanan kısımları alta gelecek şekilde yerleştirilir 7- Diğer paketler de yapılıp, tepsiye yerleştirildikten sonra kızgın fırına verilir 8- Pişince fırından alınır Her kağıt paket bir kişiye mahsus olmak üzere servis yapılır Afiyet Olsun alıntı |
|