![]() |
Limonlu Dana Bifteği Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Limonlu Dana Bifteği TarifiMalzemeler ![]() GEREKLİ MALZEMELER(4 Kişilik)Süre: 25 dak 1 Porsiyon 225 Kalori * 4 adet ince dana bifteği, her biri 100 175 g ![]() ![]() * 150 ml tavuk suyu tableti * 1/2 limonun ince rendelenmiş kabuğu * 1 limonun suyu * 2 çay kaşığı doğranmış taze adaçayı yaprağı veya l çay kaşığı kuru adaçayı yaprağı * Tuz ve karabiber SÜSLEMEK İÇİN: Adaçayı yaprakları Limon dilimleri Yapılışı: Limonlu Dana Bifteği 1 - Fırını 110 C'ye ısıtın ![]() 2 - Bir tavada tereyağını eritin ![]() ![]() ![]() 3 - Dana etlerim bir servis tabağına alıp fırının içinde sıcak tutun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 4 - Hazırlamış olduğunuz bu sosu etlerin üstüne döküp,adaçayı yaprakları ile süsleyip servis yapın ![]() HAZIRLAMA: Dana etleri tercihen kasap tarafından dövülmelidir ![]() ![]() DİKKAT: Etleri yağda fazla pişirmeyin ![]() ![]() SERVİS ÖNERİLERİ: Limonlu dana etini küçük küp soğan ve ince kıyılmış kıvırcık salata ile tereyağda sote edilmiş bezelyeyle sunabilirsiniz ![]() Tereyağlı patates ve makarna da iyi birer garnitürdür ![]() |
![]() |
![]() |
|