![]() |
Yoğurtlu Dana Eti |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yoğurtlu Dana EtiYoğurtlu Dana Eti Malzemeler • 750 gr ![]() • 4 adet patates (iri küpler halinde doğranmış) • 400 gr ![]() • 3 adet kuru soğan (halka şeklinde doğranmış) • 4 diş sarmısak • 4 çorba kaşığı sirke • 1 su bardağı doğranmış domates (250 gr ![]() • 2 çay kaşığı şeker • 1/2 demet maydanoz (kıyılmış) • 3 çorba kaşığı sıvı yağ • 1/2 çay bardağı un • Tuz • Karabiber • Kızartmak için sıvıyağ Tarif Bir su bardağı doğranmış domates bir çorba kaşığı sirke şeker üç çorba kaşığı sıvı yağ ve 2 diş sarmısağı kavurarak koyu bir sos kıvamına gelinceye kadar pişirin ![]() ![]() Patatesleri iri küpler halinde kesin ![]() Dana etlerini ince şeritler halinde kesin ![]() ![]() Patatesleri yağda kızartın ve fazla yağlarını bir kağıt havlu yardımıyla alarak servis tabağına aktarın ![]() ![]() Soğanları una bulayarak kızartın ve fazla yağlarını aldıktan sonra fırındaki patateslerin üzerine aktarın ![]() ![]() Etleri de kızgın yağda kızartın ![]() Yoğurdu çırparak fırında bulunan patates ve soğanların üzerine dökün ![]() ![]() Kızartma yağından 2 çorba kaşığı yağ alıp 3 çorba kaşığı suyla karıştırarak yemeğin üzerinde gezdirin ve hemen servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|