![]() |
Testi Kebabı (4 Kişilik) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Testi Kebabı (4 Kişilik)Tencere Kebabı ![]() Malzemeler 500 gr Kuzu eti 250 gr tereyağı 3 orta boy soğan 1 çorba kaşığı un 4 büyük domates 4-5 su bardağı et suyu 1 su bardağı yağ 3 orta bpy patates 3 orta boy havuç 300 gr iç bezelye 1/2 demet maydanoz Yemeğin Tarifi Yağı büyükçe bir tencereye koyup, orta ateşte eritiniz ![]() ![]() Etler suyunu çekmek üzereyken soğanları ekleyip 5-6 dakika daha renkleri pembeleşene kadar pişiriniz ![]() ![]() ![]() Bu arada orta boy bir tavaya rafine yağı koyup orta ateşte kızdırınız ![]() ![]() Tavayı ateşten alıp kızarmış patatesleri bir delikli kepçeyle kağıt peçete üstüne çıkararak fazla yağlarını süzdürünüz ![]() Orta boy tencereyi yarısına kadar suyla doldurup içine temizlenmiş ve parmak parmak kesilmiş havuçları atınız ![]() ![]() ![]() Aynı tencereyi yeniden yarısına kadar su doldurup içine bezelyeleri atınız ![]() ![]() Öteki tenceredeki etler 1 ![]() ![]() ![]() Not: Değişik ve lezzetli bir yemek olan testi kebabını baş yemek olarak yanında pilavla servis edebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|