Yemek : Fırında Palamut |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yemek : Fırında PalamutYemek : Fırında Palamut Tür : Deniz Ürünleri Mutfak : Türk mutfağı MALZEMELER Yarım demet maydanoz Yarım çay bardağı zeytinyağı 15 kuru soğan 15 domates 15 palamut (orta boy) 1 limon 2 defne yaprağı 3 sivribiber tuz 5 kişilik HAZIRLANIŞI Balıkları temizletip iki parmak kalınlığında halka halka kestirin, hafifçe tuzlayın Bir fırın tepsisine dizin Kabukları soyulup halka halka doğranmış soğan ve domatesleri, sap ve çekirdekleri çıkarılıp iki eşit parçaya bölünmüş biberleri ve yaprakları ayıklanıp İNCE kıyılmış maydanozu balıkların üzerine döşeyin Üstüne defne yapraklarını koyun, zeytinyağını gezdirerek dökün Kabuğunu soyup kestiğiniz limon dilimlerini balıkların üstüne yerleştirin Tepsinin üstünü alimünyum folyo ile örtün Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında, biberler yumuşayıncaya kadar üstü kapalı olarak, sonra folyoyu alarak üstü açık biçimde balıklar biraz kızarana kadar pişirinServis tabağına alarak sıcak olarak servis yapınArzu ederseniz havuç ve kereviz de ilave edibilirsiniz |
|