![]() |
Fırında Hindi (Yılbaşı Hindisi) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fırında Hindi (Yılbaşı Hindisi)Fırında Hindi (Yılbaşı Hindisi) ![]() Malzemeler 1 adet hindi 10 adet arpacık soğan 1 adet defne yaprağı 1 çay bardağı zeytinyağı 2 adet domates 4 adet sivri biber Tuz, karabiber, kırmızı biber İç Pilav İçin: 2 su bardağı pirinç 2 doluca yemek kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık 1 kuru soğan 200 gram kuzu ciğeri 2 çorba kaşığı kuş üzümü 3 su bardağı et suyu Yenibahar, karabiber, tarçın, tuz Yemeğin Tarifi Öncelikle kasaptan aldığınız orta boy hindiyi iyice yıkayıp, süzün ![]() Ayrı bir yerde soğanları rendeleyin ![]() Sarımsakları dövün veya küçük küçük doğrayın ![]() İçine 2 limon suyunu ilave edin ![]() Salçayı, tuzu, karabiberi, kekiği ve şekeri ekleyerek tüm malzemeleri iyice karıştırın ![]() Hazırladığınız bu sosu tel süzgeçten geçirip, içine sıvıyağ ilave edin ![]() Hindinin iç ve dış kısmına bu sosu fırça ile sürerek buzdolabında 1 gece bekletin ![]() Sosun arta kalanını saklayın ![]() Ertesi gün fırın tepsisini sıvı yağla yağlayın ve hindiyi fırın tepsisine yerleştirin ![]() Kalan sosu bir kez daha hindinin üzerine sürün ![]() Orta ısılı fırında üzeri nar gibi kızarana dek pişirin ![]() NOT : Bu sosla hindi yerine tavuk da pişirebilirsiniz ![]() Yışbaşı için hazırlayacağınız hindinin yada tavuğun daha lezzetli olması için, mutlaka tarifini verdiğimiz bu sosta bir gece bekletin ve hindinin içini kestaneli pilavla doldurun ![]() |
![]() |
![]() |
|