Kestaneli Hindi Dolmasi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kestaneli Hindi DolmasiKestaneli Hindi Dolmasi Mutfak: Türk Katagori: Tavuk Yemekleri Süre: 60dk Serv ![]() 6 Zorluk: Zor Tavsiyeler:0 Malzemeler: 4-5 gr `lik Bütün Hindi4 yemek kasigi tereyagi 2 adet kuru sogan 1 kg kestaneIç Pilav: 500 gr pirinç200 gr tereyagiInce dogranmis Hindi Cigeri 50 gr antepfistigi50 gr kusüzümü2 adet dogranmis kuru sogan Tuz, karabiber Yenibahar Tarçin 1 demet dereotu 1 lt tavuk suyuYapilis Tarifi Temizleyip yikadiktan sonra, butlarini iple bagladiginiz hindiyi tereyaginda hafif kizartin Bir miktar su ekleyerek orta isidaki firinda çevirerek 1,5 saat pisirin ![]() Pirinci islatip, yikayin suyunu süzün, Tereyaginda fistiklari pembelesinceye kadarkavurun sogani ilave edin Sirasiyla hindi cigerini,kus üzümünü ve pirinci ekleyip 3-4 dakika kavurun Tuz, karabiber, baharat ve su ilave ederek 20 dakika kadar pisirin Pilavinizi demlemeye birakin Ayiklanmis kestaneleri hindinin sosu ile pisirin Hindinizi iç pilav ve kestane ile servisyapin ![]() AFIYET OLSUN |
|
|
|