![]() |
Kuşbaşılı Çanak Pide |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuşbaşılı Çanak PideKUŞBAŞILI ÇANAK PİDE =MALZEMELER= 5 su b ![]() yarım p ![]() su,tuz iç harcı için: 400 gr kuşbaşı et 3 biber 1 domates 5 dal yeşil soğan 1 tutam maydanoz 1 çorba k ![]() sıvıyağ tuz, karabiber =HAZIRLANIŞI= Önce unun ortasına yaşmayayı alın ![]() mayayı ezin ![]() hamur hazırlayıp mayalanmaya bırakın ![]() kuşbaşı eti minik minik doğrayın ![]() biberi,yeşil soğan ,maydanoz ve salçayı ekleyin ![]() baharat ve çok az sıvı yağ ilave edelim ![]() sonra ister dikdörtgen istersek de yuvarlak açıp iç harcı paylaştıralım ![]() Kenarlarını kıvırarak pide şekli verelim ![]() üst kızarana kadar pişirelim ![]() sıvıyağ sürerek dilimleyip sıcak servis yapalım ![]() |
![]() |
![]() |
|