Ekmekte Antrikot (4 Kişilik) |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ekmekte Antrikot (4 Kişilik)(4 Kişilik) Malzemeler 4 Dilim Tost Ekmeği 4 Adet Antrikot 4 Dilim Çedar Peyniri 1/2 Çorba Kaşığı Tereyağı 1 Kase İnce Kıyılmış Dereotu Yemeğin Tarifi Öncelikle mantarları yıkayıp,15 dakika limonlu suda bekletinDört parçaya kesip teflon tavaya koyunÜzerine bir tutam tuz serpin Mantarlar suyunu bırakıp çektikten sonra tavaya yarım çorba kaşığı tereyağı ve ince kıyılmış 1 kase dereotunu ekleyinBirkaç dakika daha pişirin Başka bir tavada antikotları kısık ateşte kendi yağıyla kızartınAntrikotlar kızardıktan sonra tavada kalan etin yağına ekmekleri batırınDaha sonra ekmeklerin üzerine antrikot ,mantar sote ve en üste de çedar peynirini koyun Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 15 dakika pişirin,servis yapın |
|