![]() |
Pastırmanın Hazırlanması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pastırmanın HazırlanmasıMalzemeler : ![]() ![]() besili sığır eti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Etleri düzgün biçimde parçalara ayırıp dövün sonra üzerine 1 kat tuz, 1 kat et olmak üzere bir teneke içine dizin ![]() Hepsini dizdikten sonra en üste bir ağırlık koyarak etlerin iyice yassı olmasını sağlayın ![]() ![]() En son etlerin fazla tuzunun gitmesi için bol suda 1 gün bekletin ![]() ![]() Sarımsakla tuzu incecik dövün, içine çemeni, kırmızı biberi koyup karıştırın ve biraz su ile koyuca bulamaç hazırlayın ![]() Suları iyice süzülmüş etlerin her tarafına bu bulamacı muntazam olarak sürün ve kuruması için tekrar serin bir yere asın ![]() Çemen kuruduktan sonra etleri ipten alıp, serin bir yerde kullanılacağı zamana kadar saklayın ![]() |
![]() |
![]() |
|