Hindi Kıymalı Dalyan Köfte |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hindi Kıymalı Dalyan KöfteHİNDİ KIYMALI DALYAN KÖFTE Malzemeler: - 750 gr hindi kıyma - 2 adet kuru soğan - 2 dilim bayat ekmek veya 3 kaşık mısır unu - 3 yumurta - 2 adet havuç - 1 su bardağı konserve bezelye - 1 tatlı kaşığı köri - 1 tatlı kaşığı kimyon - 1 tatlı kaşığı tuz Sos için: - 2 yemek kaşığı tereyağı - 1 yemek kaşığı un - 1 yemek kaşığı salça - 1 adet kuru soğan - 1 kase mayonez - 8 adet kornişon turşu - Tuz, karabiber Yapılışı: Havuçları haşlayın Yumurtaların 2 tanesini katı haşlayıp soyun Uzunlamasına ikiye kesin Köfteyi hazırlamak için; kıyma, rendelenmiş soğan, ufalanmış ekmek içi, 1 yumurtanın sarısı, tuz, kimyon ve köriyi karıştırıp iyice yoğurun Köfte harcını fırın tepsisine sığacak şekilde kalın rulo yapın Ruloyu bıçakla ortadan boyuna ikiye yarın İçine uzunlamasına ikiye kestiğiniz haşlanmış havuç, yumurta ve bezelyeyi yerleştirin Köfteyi kapatın Elinizi hafif ıslatarak düzeltin Yumurta akını hafif çırpın, dışının çatlamaması için Köftenin her tarafına sürün 200°C ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin Servis tabağına alıp sosla birlikte dilimleyip servis yapın Sosu hazırlamak için: Soğanı ince kıyın Tereyağında pembe renkte kavurun Un ve salçayı ekleyip bir iki çevirin Üzerine yavaş yavaş su ekleyerek koyu bir sos haline gelinceye kadar pişirin Tuz ve karabiber ekleyip köftenin üzerine gezdirin Kornişon turşuları robotta kıyıp mayonez ile karıştırın Yemeğin yanında servis yapın Afiyet olsun |
|