![]() |
Körili Tavuk Ve Şehriye Pilavı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Körili Tavuk Ve Şehriye PilavıKörili Tavuk ve Şehriye Pilavı malzemeler:2 kişilik 2 adet büyükçe tavuk but, derisi kalsın, kemiğini çıkartırın ![]() 1 yemek kaşığı sıvı yağ yarım tatlı kaşığı köri 1 orta boy kuru soğan 1 su bardağı arpa şehriye ya da kuskus 1 ![]() tuz tarif: Butları bıçakla 4 er parçaya kesin ![]() ![]() Fırına girebilecek demir bir tavayı ya da kalın tabanlı çelik bir tencereyi ateşin üzerinde iyice kızdırın ![]() ![]() Kızarınca tavukları çıkarın ve aynı tavaya küçük küçük doğradığınız soğanları ekleyin ve dibinde kalan yağ ile kavurun ![]() ![]() ![]() Şehriyeyi kaşığın sırtıyla tavanın dibine yayın ve tavukları üzerine yerleştirin ![]() Kaynar suyu ekleyin ve üzerine biraz tuz serpiştirin ![]() ![]() Tencereyi önceden 200 derece ısıtılmış fırına yerleştirip 20-25 dakika pişirin ![]() ![]() ![]() Fırından çıkarıp sıcak sıcak servis yapın ![]() Bu yemek özellikle davetler için uygun ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|