Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
jöleli, soğuk, tarifi

Jöleli Soğuk Et Tarifi

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Jöleli Soğuk Et Tarifi




Malzemeler
MALZEMELER :

* 2 Dana dili
* 1 Çay kaşığı tane karabiber
* Yarım demet maydanoz sapı
* 1-2 dal kereviz
* 2 Soğan
* 8 yaprak jelatin
* 4 - 5 salatalık turşusu
* 2 katı pişmiş yumurta
* 2 Havuç (Haşlanmış)
* Tuz

Yapılışı:
JÖLELİ SOĞUK ET:
YAPILIŞI :
1— Dil kazınıp yıkanırDörde bölünmüş soğan, maydanoz,kereviz,tane karabiber,tuz ve 4 bardak su konup düdüklü tencerede haşlanır(Düdük sesi geldikten sonra yarım saat pişirilir)
2— Soğuyunca dil soyulup ayıklanarak küçük parçalara ayrılır
3— Dil suyu süzülür Yıkanmış jelatinler konup eritilir
4— Turşu,yumurta,havuç küçük küçük doğranırEtle karıştırılırJelâtinli et suyu ilâve edilir
5— Tırtıllı kalıp ıslatılırHazırlanan karışım boşaltılıp buz dolabında dondurulur(3 - 4 saat)
6— Kalıptan çıkarmak için,kalıp ılık suya birkaç kere batırılıp servis tabağına ters çevrilir Etrafı rus salatası ile süslenir

Not :
Et suyunun yağsız olması lazımdır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.