![]() |
Jöleli Soğuk Et Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Jöleli Soğuk Et TarifiMalzemeler ![]() MALZEMELER : * 2 Dana dili * 1 Çay kaşığı tane karabiber * Yarım demet maydanoz sapı * 1-2 dal kereviz * 2 Soğan * 8 yaprak jelatin * 4 - 5 salatalık turşusu * 2 katı pişmiş yumurta * 2 Havuç (Haşlanmış) * Tuz Yapılışı: JÖLELİ SOĞUK ET: YAPILIŞI : 1— Dil kazınıp yıkanır ![]() ![]() ![]() 2— Soğuyunca dil soyulup ayıklanarak küçük parçalara ayrılır ![]() 3— Dil suyu süzülür ![]() ![]() 4— Turşu,yumurta,havuç küçük küçük doğranır ![]() ![]() ![]() 5— Tırtıllı kalıp ıslatılır ![]() ![]() 6— Kalıptan çıkarmak için,kalıp ılık suya birkaç kere batırılıp servis tabağına ters çevrilir ![]() ![]() Not : Et suyunun yağsız olması lazımdır ![]() |
![]() |
![]() |
|