Viyana Usulü Yulaflı Şnitzel Tarifi |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Viyana Usulü Yulaflı Şnitzel TarifiMalzemeler • 5 x 150 g dana biftek (dövülerek inceltilmiş) • 40 g (5 çorba kaşığı) un • tuz • taze çekilmiş karabiber • 2 yumurtanın akı • 75 g (3/4 su bardağı) kahvaltılık yulaf ezmesi 125 mi (1/2 su bardağı) ayçiçek yağı • 45 g (3 çorba k) Sana • Süslemek için: l adet limon (ince dilimlenmiş) Yapılışı: Viyana Usulü Yulaflı Şnitzel Viyana Usulü Yulaflı Şnitzel,Ön Hazırlık : Hafifçe dövülmüş dana bifteklerinin her iki yanını da elenmiş un, tuz ve taze çekilmiş karabiber ya da beyaz biber karışımına bulayınBiftekleri silkeleyerek fazla unu atınUnlanmış bifteklerin yine her iki yanını çırpılmış yumurtaya bulayın Yumurtalı biftekleri yulaf ezmesine bulayın Yulaflı şnitzelleri kızgın ayçiçek yağında çevirerek her iki yanları da altın sarısı bir renk alıncaya kadar kızartın HAZIRLANIŞI: Hafifçe dövülmüş dana bifteklerini bir kesme tahtasının üzerine koyup,keskin bir bıçakla uzantılarını keserek biçimlendirinUn,tuz ve biberi tel süzgeçten eleyerek bir tepsi üzerine aktanp,karıştırınYumurta aklarını l çorba kaşığı su ile çırpınBaşka bir geniş kaba ise yulaf ezmesini yayınEtleri sırasıyla una,yumurta akına ve yulaf ezmesine bulayıp,pane edilmek üzere hazır hale getirin(Dilerseniz,biftekleri önce una iki taraflı yatınn sonra bir fırça ile yumurtayı bir tarafına bulayınYumurtalı tarafı yulafa yatırın ve üstte kalan tarafına da fırça ile yumurta akını sürün Böylece biftekler önce unlanmış sonra da yulafa batırılmış olacaktır)Çiçek yağı ve Sana'yı bir tavada kızdırınYağ iyice kızınca yulafa bulanmış biftekleri tavaya koyup,bir kez alt üst ederek, 7-8 dakika,her iki yanları da altın sarısı bir renk alıncaya kadar pişirinBiftekleri tavadan alıp,kağıt havlu üzerine koyarak fazla yağlarını süzdürünYulaflı şnitzelleri önceden ısıtılmış tabaklara aktarınYanına patates salatasını koy unŞnitzelleri birer dilim limon ile süsleyip, sıcak olarak servis yapın |
|