![]() |
Viyana Usulü Yulaflı Şnitzel Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Viyana Usulü Yulaflı Şnitzel TarifiMalzemeler ![]() • 5 x 150 g dana biftek (dövülerek inceltilmiş) • 40 g (5 çorba kaşığı) un • tuz • taze çekilmiş karabiber • 2 yumurtanın akı • 75 g (3/4 su bardağı) kahvaltılık yulaf ezmesi 125 mi (1/2 su bardağı) ayçiçek yağı • 45 g (3 çorba k ![]() • Süslemek için: l adet limon (ince dilimlenmiş) Yapılışı: Viyana Usulü Yulaflı Şnitzel Viyana Usulü Yulaflı Şnitzel,Ön Hazırlık : Hafifçe dövülmüş dana bifteklerinin her iki yanını da elenmiş un, tuz ve taze çekilmiş karabiber ya da beyaz biber karışımına bulayın ![]() ![]() ![]() Yumurtalı biftekleri yulaf ezmesine bulayın ![]() Yulaflı şnitzelleri kızgın ayçiçek yağında çevirerek her iki yanları da altın sarısı bir renk alıncaya kadar kızartın ![]() HAZIRLANIŞI: Hafifçe dövülmüş dana bifteklerini bir kesme tahtasının üzerine koyup,keskin bir bıçakla uzantılarını keserek biçimlendirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|