![]() |
Etli Enginar Dolmasiı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Etli Enginar DolmasiıMalzemeler: 4 buyuk boy enginar (Kanada'da buyuk boy enginar, Turkiye'deki mini boy enginarlarin buyuklugunde) 4 parca domates 4 tk tereyag 2 yk ezilmis domates, sicak su ile karisitirilmis Ic Malzeme: 150 gr ![]() 4 yk pirinc, yikanmis, suzulmus 4 taze sogan, ince dogranmis 1 domates, yikanmis, soyulmus, cekirdekleri cikarilmis, kucuk dogranmis 2 yk maydanoz, kucuk dogranmis 1 yk dere otu, kucuk dogranmis Tuz Karabiber hazirlanmasi: - Sapini kesin - Tepeden 1/4 kadarini kesin - Distan 2-3 sira yapraklari koparin, kalanlarin uclarini makas ile kesin (- Parmaklariniz ile yapraklari ortadan acin ![]() ![]() Ic malzemelerin hepsini bir kabin icinde karisitirin ![]() ![]() ![]() Enginarlari kucuk bir tencerenin izine dizin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Enginar Dolmasini servis tabagina yerlestirin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|