Tavuk Büryani | |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuk Büryani |Tavuk Büryani Malzemeler: 1kg tavuk budu 1 adet taze zencefil 3 yemek kasigi tereyag 1 demet maydonoz 2 çay kasigi limon suyu 1 adet defne yapragi 350 gr basmati pirinci1 bas ayiklanmis sarimsak 150 gr yogurt1 çay kasigi garam masala 3 adet sogan 3 dal taze nane 8 adet kakule kabugu 1 adet çubuk tarçin 1'er çay kasigi tuz,kirmizi biber,kimyon Yapilisi: 1 dis sarimsak ve zencefili ufak dograyin, gram masala ve kirmizi biberle birlikte yogurdun içine karistirin Derisi alinmis tavuk butlarini 6 saat kadar bu karisimin içinde bekletin Tüm baharati 1 litre suya ekleyip, kaynatin Pirinçleri ekleyip, 2 dakika kadar bu suda haslayin Süzüp, baharatini alin Baharatli suyun yaklasik 1 su bardagini alin Ince halkalar halinde kesilmis olan sogani tereyaginda pembelestirin Ince kiyilmis nane, maydanoz, kimyon ve limon suyunu soganlara ilave edin Tavuk butlarini düdüklü tencerenin dibine, soganli karisimi üzerine ve pirinç en üste gelecek sekilde katmanlar yapin Ayirdiginiz 1 bardak baharatli suyu ilave edip, kapatin Düdüklü tencere kaynadiktan sonra 15 dakika daha pisirin
|
|
|
|