Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
büryani, tavuk

Tavuk Büryani |

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuk Büryani |



Tavuk Büryani
Malzemeler:

1kg tavuk budu
1 adet taze zencefil
3 yemek kasigi tereyag
1 demet maydonoz
2 çay kasigi limon suyu
1 adet defne yapragi
350 grbasmati pirinci
1 bas ayiklanmis sarimsak
150 gryogurt
1 çay kasigi garam masala
3 adet sogan
3 dal taze nane
8 adet kakule kabugu
1 adet çubuk tarçin
1'er çay kasigi tuz,kirmizi biber,kimyon

Yapilisi:

1 dis sarimsak ve zencefili ufak dograyin, gram masala ve kirmizi biberle birlikte yogurdun içine karistirin Derisi alinmis tavuk butlarini 6 saat kadar bu karisimin içinde bekletin Tüm baharati 1 litre suya ekleyip, kaynatin Pirinçleri ekleyip, 2 dakika kadar bu suda haslayin Süzüp, baharatini alin Baharatli suyun yaklasik 1 su bardagini alin Ince halkalar halinde kesilmis olan sogani tereyaginda pembelestirin Ince kiyilmis nane, maydanoz, kimyon ve limon suyunu soganlara ilave edin
Tavuk butlarini düdüklü tencerenin dibine, soganli karisimi üzerine ve pirinç en üste gelecek sekilde katmanlar yapin Ayirdiginiz 1 bardak baharatli suyu ilave edip, kapatin Düdüklü tencere kaynadiktan sonra 15 dakika daha pisirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.