![]() |
Tavuk Büryani | |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuk Büryani |Tavuk Büryani Malzemeler: 1kg tavuk budu 1 adet taze zencefil 3 yemek kasigi tereyag 1 demet maydonoz 2 çay kasigi limon suyu 1 adet defne yapragi 350 gr ![]() 1 bas ayiklanmis sarimsak 150 gr ![]() 1 çay kasigi garam masala 3 adet sogan 3 dal taze nane 8 adet kakule kabugu 1 adet çubuk tarçin 1'er çay kasigi tuz,kirmizi biber,kimyon Yapilisi: 1 dis sarimsak ve zencefili ufak dograyin, gram masala ve kirmizi biberle birlikte yogurdun içine karistirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tavuk butlarini düdüklü tencerenin dibine, soganli karisimi üzerine ve pirinç en üste gelecek sekilde katmanlar yapin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|