![]() |
Kuzu Sultan |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuzu SultanKuzu Sultan =Malzemeler= (8 Kişilik) 1 Adet kuzu kol 3-4 Parça kemiksiz kuzu eti 2 Çay kaşığı kekik 2 Çay kaşığı tuz Milföy hamuru Sos için : 1 Çorba kaşığı margarin 1 Çorba kaşığı un 2 Adet rendelenmiş domates 1 Su bardağı etsuyu 1-2 Adet defne yaprağı =Hazırlanışı= Kuzu kolunu kemiklerinden ayırın ![]() İyice açıp döverek genişletin ![]() İçine kemiksiz kuzu eti, tuz ve kekiği ilave edip, rulo yapın ![]() Milföy hamurunu ruloyu kaplayacak büyüklükte açıp ![]() ![]() Orta ısılı fırına verip, pişirin ![]() Rendelenmiş domatesleri eritilmiş margarinde kavurun ![]() Unu ilave edip, birkaç kez karıştırın ![]() Et suyunu ve defne yapraklarını ekleyip 1-2 taşım kaynatın ![]() Eti fırından alıp, dilimleyin ![]() Üzerine hazırladığınız sosu gezdirip, pilav ve patates püresi eşliğinde servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|