Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
güveç, kuzu

Kuzu Güveç

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuzu Güveç



KUZU GÜVEÇ TARİFİ
1 kilo kuzu eti (kuşbaşı)
4 kaşık margarin
4 adet patates
3 adet domates
2 demet dereotu
1 adet kırmızı biber
2 demet taze soğan
6 diş sarımsak
karabiber
defneyaprağı
tuz
2 adet soğan


Yapılışı Bir tepsi içine yıkanmış etler konur içine margarin, soyulup iri parçalara ayrılmış patates, ayıklanıp dörde bölünmüş soğanlar uzun uzun kesilmiş taze soğanlar, kabukları soyulup küçük parçalara doğranmış domates, ince kıyılmış dereotu, biraz tuz, 1 kaşık karabiber, kırmızıbiber, ezilmiş sarımsaklar ve birkaç yaprak defne konur Harmanlanıp iyice karıştırılır

Bütün malzeme yayvan bir toprak tencereye ( güvece) doldurulur Bir fincan su katılır fırına sürülür Güvecin 3 saat fırında kalması gerekmektedir Sıcak halde güveçle birlikte servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.