![]() |
Kalıpta Köfte |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kalıpta KöfteMalzemeler, 250 gram kıyma 1 adet kuru soğan 3 dilim bayat ekmek 1 adet yumurta 1 yemek kaşığı ince doğranmış maydanoz 1 adet domates 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı kekik 2 dilim kaşar peyniri Hazırlanışı, Kuru soğanın kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın ![]() Bayat ekmeği ılık suda bekletip fazla suyunu süzüp alın ![]() Domatesin kabuğunu soyup rendeleyin ![]() Derin bir kaba; kıyma, soğan, maydanoz, ekmek, yumurta ve baharatları alın ![]() Tüm malzemeler özleşene kadar iyice yoğurun ![]() Kaşar peynirini küp şeklinde doğrayıp köfte harcına ekleyin ![]() Hafifçe yoğurun ![]() Kek kalıplarını yağlayın ![]() Köfte hamurunu kalıplara pay edin ![]() Fırın tepsisine yerleştirip üzerini alüminyum folyo ile kapatın ![]() Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişirin ![]() Pişen köfteleri fırından çıkarıp hafif ılınmasını bekleyin ![]() Dikkatlice kalıplardan çıkarıp servis tabağına alın ![]() Pirinç pilavıyla servis yapabilirsiniz ![]() Afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|