Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kral, kuzu, tacı

Kuzu Kral Tacı

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuzu Kral Tacı



Kuzu Kral Tacı Malzemeler
• 1 Kuzu kafesi
• Tuz, Karabiber, Kekik, Biberiye
• 2 diş sarmısak
• 45 gr margarin
• 1,5 su bardağı et suyu
• İç pilav (300 gr pirinçten hazırlanmış)

Tarif

Kuzu kafeslerin her iki yüzüne tuz, biber, kekik ve biberiyeyi serpin Kuzu kafesleri iki ucundan yan yana getirerek dikin Kral tacı biçiminde diklemesine bir fırın tepsisine oturtun Sarmısak parçalarını ette bıçak ile açtığınız deliklere yerleştirin

Önce fırınınızı 220 dereceye getirip, ısıtın Eritilmiş margarini bir fırça ile etin içine ve dışına sürün Tepsiyi önceden 220 dereceye getirilip ısıtılmış olan fırına sürüp, kuzu kral tacını 15 dakika pişirin Et suyunun yarısını ilave edin Fırın sıcaklığını 170 - 180 dereceye düşürüp yaklaşık 60 dakika daha pişirin

Bu sırada iç pilavı hazırlayın Tepside kalan pişirme suyunu, süzdürerek küçük bir tencereye aktarın Üzerindeki yağı alıp, atın Orta ateşte bir taşım kaynatın

Etin etrafındaki ipleri kesip çıkarın, iç pilavı tacın ortasına doldurun Sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.