09-05-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuzu Kral Tacı
Kuzu Kral Tacı Malzemeler
• 1 Kuzu kafesi
• Tuz, Karabiber, Kekik, Biberiye
• 2 diş sarmısak
• 45 gr margarin
• 1,5 su bardağı et suyu
• İç pilav (300 gr pirinçten hazırlanmış)
Tarif
Kuzu kafeslerin her iki yüzüne tuz, biber, kekik ve biberiyeyi serpin Kuzu kafesleri iki ucundan yan yana getirerek dikin Kral tacı biçiminde diklemesine bir fırın tepsisine oturtun Sarmısak parçalarını ette bıçak ile açtığınız deliklere yerleştirin
Önce fırınınızı 220 dereceye getirip, ısıtın Eritilmiş margarini bir fırça ile etin içine ve dışına sürün Tepsiyi önceden 220 dereceye getirilip ısıtılmış olan fırına sürüp, kuzu kral tacını 15 dakika pişirin Et suyunun yarısını ilave edin Fırın sıcaklığını 170 - 180 dereceye düşürüp yaklaşık 60 dakika daha pişirin
Bu sırada iç pilavı hazırlayın Tepside kalan pişirme suyunu, süzdürerek küçük bir tencereye aktarın Üzerindeki yağı alıp, atın Orta ateşte bir taşım kaynatın
Etin etrafındaki ipleri kesip çıkarın, iç pilavı tacın ortasına doldurun Sıcak olarak servis yapın
|
|
|