![]() |
Köz Biberli Erişte |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Köz Biberli ErişteKöz Biberli Erişte tarifi için Malzemeler : • 1 paket erişte • 1 yemek kaşığı zeytinyağı • 1 tatlı kaşığı tuz • 2 yemek kaşığı margarin Sosu; • 4 yemek kaşığı margarin • 4 yemek kaşığı un • 2 su bardağı süt • 2 su bardağı su • 3 adet közlenmiş kırmızı biber • 2 adet dolmalık biber • ½ su bardağı mısır • 3 diş sarımsak • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber • Tuz-karabiber Köz Biberli Erişte yemeğinin hazırlanışı: </STRONG>Köz biberleri şerit şerit doğrayın ![]() Dolmalık biberlerin tohumlarını çıkarıp, kibrit çöpü şeklinde doğrayın ![]() Sarımsakları ayıklayıp, kıyın ![]() Kaynayan suya erişteyi, tuzu, zeytinyağını ekleyip, 8-10 dakika haşlayın ![]() Sosu için; tencerede Sana Cream Bonjouru kızıdırıp, içine unu ekleyip unun kokusu çıkana kadar kavurun ![]() Daha sonra içine s, sütü ekleyip karıştırarak sos kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin ![]() En son olarak içine mısırı, közbiberi, kırmızı pul biberi, tuz-karabiberi ekleyip bir taşım kaynatın ![]() Yayvan bir tavadada kalan 2 yemek kaşığı Sana Crème Bonjour kızıdırıp, içine şerit doğranmış domalık biberi, kıyılmış sarımsakları ekleyip kavurun ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|