*** Kalbura Bastı Tatlısı *** |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
*** Kalbura Bastı Tatlısı ****** KALBURA BASTI TATLISI *** MALZEMELER: * 1Cay bardagi erimis margarin veya tereyag * 1 Cay bardagi siviyag * 1 Cay bardagi MADEN SUYU (SODA) * 1 Paket kabartma tozu * 3,5 su bardagi un * 100 grkadar ceviz ici SERBETI ICIN : * 3 Su bardagi su * 2,5 Su bardagi seker * 1/2 tatli kasigi limon suyu YAPILISI: * Ilk olarak serbeti hazirlayin, sekeri ve suyu tencereye alin,kaynamaya baslayinca 10 dakika kadar kaynatin limon suyunu ilave edip kenara alin * Ceviz ve un haric tüm malzemeyi cirpma teli ile cirpin unuda ilave edip özlü bir hamur yogurun * Hamurdan ceviz iriliginde parcalar koparin * Rendenin iri tarafina bastirilarak resimdeki gibi acilin icine iri ceviz parcalari konur * Beze kapatilarak elle hafif sallanarak rendeden ayrilir dikkatli yapin sekli bozulmasin!! * Firin tepsinizi yaglayip dizebilirsiniz yada benim gibi yagli kagit kullanin temizlemesi kolay oluyor tepsileri * 190 c alti üstü iyice kizarana kadar pisirin * Firindan cikan sicak tatlinin üzerine soguk serbeti dökün 3-5 dakika sonra tatlilari ters cevirip diger tarafinda serbeti cekmesini saglayin * Istreseniz üzerini hindistan cevizi ilede süsleyebilirsiniz **** AFIYET OLSUN ***** Calisan bayanlar bayramda baklava acmaya zaman bulamazsa bu enfes kalbura basti tatlisini yapabilirler tarafimdan tavsiye olunur sevgiler |
|