*** Sarma Kadayıf Tatlısı *** |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
*** Sarma Kadayıf Tatlısı ***MALZEMELER: * 5 Tane yufka * 500 gr kadayif* 250 gr margarin veya tereyag* 1 su bardagi ceviz ici * 1 Tane yumurta beyazi SERBETI ICIN : * 4 su bardagi seker * 4 su bardagi su * Yarim limon suyu NOT: Bu malzemeden bayagi cok tatli cikiyor siz kisi sayisina göre malzemeyi azaltin lütfen YAPILISI: * Ilk önce serbeti hazirlayin * Sekeri suyun icinde eritin ocaga alin * Kaynamaya baslayinca 10 dakika kaynatip altini kapatin * Kadayifi kücük kücük elinizle parcalara ayirin * Icine cevizleri katin * Yufkalari aaagahin üzerine serin bir kenarina kadayifdan ne ince ne kalin olacak sekilde dizin * Yufkayi rulo yapin en son kenarinin yapismasi icin firca yardimi ile yumurta beyazi sürün * Rulo haline gelen tatliyi 2 parmak aralikla yuvarlak kesin (biraz dikkat) kadayiflar dagilabilir * Yagli kagit serdiginiz tepsiye dizin * Margarini eritip üzerlerine gezdirin * 200 derecede pisirin ve soguk serbeti dökün Iftar davetleriniz icin enfes bir Tatli tarifi size *** AFIYET BAL SEKER OLSUN *** |
|
|
|