Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
böreğim, cips, patatesli

Patatesli Cips Böreğim

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Patatesli Cips Böreğim

PATATESLİ CİPS BÖREĞİM tarifi

için Malzemeler :
  • 6 adet yufka
  • Zeytinyağı
  • Üzeri için yumurta, susam, çörek otu vb
  • 8 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 1-2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Nane, kekik, karabiber, pul biber vb
PATATESLİ CİPS BÖREĞİM

yemeğinin hazırlanışı:

</STRONG>Tarifin aslında harç, haşlanmış patatesten yapılıyordu Ancak benim patatesleri haşlayacak kadar vaktim olmadığı için patatesleri rendeleyip kavurmayı tercih ettim Öncelikle soğanları ve sarımsağı ufak ufak doğrayın ya da blenderdan geçirin Soğan-sarımsak karışımını zeytinyağında pembeleştirin Üzerine salçayı ekleyip bir miktar kavurun Daha sonra rendelenmiş patatesi ve baharatları ekleyip kavurun Bu aşamada yarım çay bardağı kadar su ekleyebilirsiniz Harcı ocaktan alıp soğumaya bırakın Yufkalardan birini masaya yayın Üzerine bir miktar zeytinyağı sürün Daha sonra patatesli harçtan yayın Patatesli harcın üzerine bir yufka daha serip tekrar zeytinyağıyla yağlayın Daha sonra yufkanın sağ ve sol kenarlarını içe büküp rulo yapın Ruloyu birer parmak aralıklarla kesin Oluşan küçük börekçikleri tepsiye dizin Böreklerin üzerine fırçayla yumurta sürün Üzerine de susam ya da çörek otu serpin ve güzelce pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com