Çatal (15-18 Adet) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çatal (15-18 Adet)Çatal (15-18 adet) ![]() Malzemeler 5 Su Bardağı Un 5 Kahve Fincanı Yumuşamış Margarin 1 Kahve Fincanı Sıvıyağ 4 Çorba Kaşığı Yoğurt 1 Tatlı Kaşığı Mahlep 1 Yumurta Sarısı 1 Paket Kabartma Tozu Tuz, Çörek Otu Yemeğin Tarifi Unun ortasını açıp margarin, sıvıyağ, yoğurt, mahlep, kabartma tozunu ekleyin ve kulak memesi yumuşaklığında pütürsüz bir hamur yoğurun Hamuru 1-2 saat dinlendirin![]() Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın Unlanmış zeminde yuvarlayarak uzun çubuk şekli verin Uçlarını çatal şeklinde kıvırın Yağlanmış tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin![]() Önceden orta ısıya ayarlanmış fırında 30-35 dakika pişirin Ilık olarak servis yapın
|
|
|
|