Piliç Piruhi |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Piliç PiruhiPiliç Piruhi tarifi için Malzemeler : • 300 gr tavuk kıyma • 1 adet soğan • Yeteri kadar tuz ve karabiber • Yeteri kadar sarımsak • 3 kibrit kutusu kadar beyaz peynir • Yeteri kadar tuz • 2,5 su bardağı un • Yeteri kadar tuz • 1 adet yumurta • Yeteri kadar su • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber • 1 yemek kaşığı margarin • 1 çay kaşığı pul biber • 1 çay kaşığı nane Piliç Piruhi yemeğinin hazırlanışı: </STRONG>2,5 su bardağı unla yumurta ve tuzu karıştırın Suyu azar azar ilave edin Kulak memesi kadar yumuşaklığında bir hamur hazırlayın Mantı hamuru açın ve bezelere ayırın Kıyma, soğan, tuz ve karabiber ile yoğurun Mantıyı açın Karelere bölün İçine piliç kıymasını koyup üçgen şekilde kapatın İki ucunu tutarak yuksük şekline getirin Kaynar suda 15 dakika kadar kaynatıp süzün Üzerine kırmızı biber ile yağ kızdırıp gezdirin Ayrı bir yerde beyaz peyniri çatalla ezin Sarımsak, nane ve pul biber döverek servise sunun |
|