![]() |
Oduncu Böreği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Oduncu BöreğiMalzemeler 10 Adet mantar 1 Adet havuç 5 Adet taze soğan 1/3 Paket soya filizi 3 Çorba kaşığı soya sosu 3 Adet yufka 1 Su bardağı soya yağı Yarım su bardağı su 1 Adet yumurta Yarım su bardağı galeta unu Hazırlanışı Havucu kazıyıp, yıkadıktan sonra rendeleyin ![]() Diğer sebzeleri küçük küçük doğrayın ![]() Teflon tavaya soya yağının yarısını koyun ![]() Sebzeleri 3 çorba kaşığı soya yağında kavurun ![]() 3 çorba kaşığı soya sosunu ilave edin ![]() Tencereyi ocaktan alın ![]() Küçük bir kasede soya yağının kalanını, yarım su bardağı su ve 1 adet yumurta sarısını çırpın ![]() Yufkaları üçgen biçiminde kesin ![]() Yumurtalı harcı kestiğiniz üçgenlerin içine iyice yayın ![]() Kesilen yufkanın geniş tarafına sebzeli harcı koyun ![]() Sigara böreği gibi sarın ![]() Böreği önce çırpılmış yumurta akına, sonra galeta ununa bulayın ![]() Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kızarana dek pişirin ![]() Sıcak olarak ervis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|